Sebbenzinnel mosta ki ruháit egy 85 éves bécsi nő, felrobbant a lakása

Sebbenzinnel mosta ki ruháit egy 85 éves nő bécsi lakásán, figyelmetlensége hatalmas robbanást okozott – számolt be pénteken a Der Standard osztrák napilap.

„Az idős nő ruhadarabjai kimosásához sebbenzint használt a fürdőszobában, majd ott kiterítette a mosott ruhákat száradni. A benzingőz belengte a lakást, és amikor a konyhában lévő fűtőtest elindult és szikrát vetett, a gyúlékony anyag belobbant. Ez vezethetett a súlyos robbanáshoz" - magyarázta Roman Hahslinger, a bécsi rendőrség egyik szóvivője.

Szemtanúk szerint a hatalmas robbanás kitörte a lakás ablakait, a szilánkokat egészen a szemközti házig repítette. A lakás teljesen kiégett.

A nagy erejű robbanás szerdán történt a Bécs hetedik kerületében, 70 tűzoltó, sok rendőr és egészségügyi szakember segített a mentésben. A tűzoltók kezdetben gázrobbanásra gyanakodtak.

A tűzszerészek később benzinmaradványokat találtak a lakásban, és a 85 éves lakástulajdonos, valamint ukrán ápolónője kijelentései alapján rekonstruálták a történteket. Az idős asszonyt és a szomszédban lakó öt hónapos kisfiút mérgezés gyanújával kórházba szállították.

Kimaradt?