Újabb felmérés készült a magyarok szexuális életéről

A magyarok 45 százaléka fél a szextől, szorong, minden nyolcadik ember a korai magömlésen és az orális szexen pánikol – derül az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. szerdán bemutatott felméréséből.

A kutatásban részt vevők 48 százalékát a teljesítménykényszer nyomasztja, 19 százalékuk fél a nemi betegségektől, és 12 százalékuk tart a terhességtől. Háromnegyedük már akkor szorongani kezd, ha csak rágondol a szexuális együttlétre; 45 százalékuk félelmet érez, 24 százaléknak zakatol a szíve, 22 százalék pedig bele is izzad a kellemetlen izgalomba.

Általában elmondható, hogy a nők érintettek inkább a szex miatti szorongásban: 33 százaléka vallotta be, hogy élt már át hasonló frusztrációt, elsősorban a 18–29 és az 50–59 éves hölgyek.

A felmérés bemutató sajtótájékoztatón elhangzott: egyre fiatalabb korosztály kezd a szexuális életre nyitottá válni. Ma már a szexuális aktivitás kezdetének életkora átlagosan 15,3 életév Budapesten, a vidéki területeken 15,7 év.

Az online kutatásban 18 és 59 éves férfiakat és nőket kérdeztek meg, az anonim résztvevők többsége nem szívesen nyilatkozott a szexuális problémái okairól.

 

Kimaradt?