A kutatók szerint a szex nem boldogít

Egy friss tanulmány tévhit az az állítás, hogy a rendszeres, kielégítő szex boldogabbá teszi az embereket – idézte az osztrák gesund.at portál cikkét a Blikk.

Elsősorban azok a tudósok voltak eddig is meggyőződve arról, hogy a szex boldoggá tesz, akik pozitív hatást tulajdonítottak az orgazmusnak. Egy amerikai tanulmány szerzői azonban most azt fejtegetik, hogy ez tévedés: a szex nem boldogító. Véleményük szerint a pároknak nem kellene arra kényszeríteniük magukat, hogy rendszeresen szeretkezzenek, mert ez az út nem a boldogsághoz, hanem csak stresszhez vezet.

Az Egyesült Államokban azt vizsgálták, hogy boldogabbak-e azok az emberek, akik gyakrabban élnek szexuális életet. Több mint 100 pár vett részt abban a kutatásban, amelynek során a csoport egy részét arra kérték, hogy még egyszer annyit szexeljen, mint a kutatási időszak előtt.

A kísérlet meglepő eredményt hozott: nem lettek boldogabbak azok a párok, akik megduplázták a hancúrozások mennyiségét, mint akik nem változtattak a szex gyakoriságán. Sőt, a feladat oly mértékben stresszelte őket, hogy boldogtalannak érezték magukat.

Kimaradt?