Alvó beteget néztek halottnak egy magyarországi kórházban

Ittas betegszállítók elejtettek egy halottat a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban péntekről szombatra virradó hajnalban – számolt be az esetről az RTL Klub vasárnap esti híradója.

Muraközi Zoltán, a kórház főigazgatója az eset körülményeiről az MTI-nek azt mondta, hogy a két ügyeletes betegszállítónak hajnali két órakor kellett volna az egyik krónikus osztályon elhunyt beteget a halottasházba vinni, de ők annyira ittasak voltak, hogy elejtették a holttestet.

Az RTL szerint azonban még ezt megelőzően a két ittas betegszállító összekeverte a nem sokkal korábban meghalt idős férfit egy másik beteggel, és először ezt a másik, alvó férfit próbálták a hullaházba vinni. Miután ezt észlelték, és a 81 éves férfi holttestéért mentek, akkor ejtették le.

Az esetet a nővérek azonnal jelentették az ápolási igazgatónak – mondta a főigazgató, aki az ápolási igazgatóval együtt azonnal a kórházba ment és megszondáztatták a betegszállítókat. A vizsgálat pozitív lett, így a két betegszállítót - akik előzőleg egy másik osztályon keresték a halottat - azonnal felfüggesztették, és új betegszállítókat hívtak be ügyeletbe.

Muraközi Zoltán "főbenjáró bűnnek" nevezte, hogy munkaidőben alkoholt fogyasztottak a betegszállítók, de ez eltörpül amellett, hogy elejtették a holttestet, amelyen sérüléseket találtak. A két betegszállító munkaviszonyát hétfőn várhatóan azonnali hatállyal megszüntetik - jelezte a berettyóújfalui kórház főigazgatója.

Kimaradt?