Az egy éve eltűnt maláj gépről sodródott partra nedves törlő?

Egy Malajsian Airlines feliratú alkoholos kendőt talált egy sétáló házaspár az ausztrál partoknál, a bontatlan csomagolásban partra mosott kendő a feltevések szerint az egy éve eltűnt maláj utasszállítóról származhat.

A 2014 elején eltűnt, valószínűleg a tengerbe zuhant MH370-es járat roncsait eddig több száz kilométerrel nyugatabbra keresték, de a szakemberek szerint elképzelhető, hogy az érintetlenül megtalált tisztítókendő ilyen nagy távolságot tett meg az elmúlt egy év alatt - írja a Blikk. A házaspár a leletet átadta a rendőrségnek, akik eljuttatták azt a repülési hatóságoknak, de egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy a kendő valóban a rejtélyes körülmények között, máig nyomtalanul eltűnt gépről származna.

A Malajsian Airlines Boeing–777-ese 239 emberrel a fedélzetén Kuala Lumpurból Pekingbe tartott, amikor a Dél-kínai-tenger felett váratlanul megszakadt vele a kapcsolat. Később szemtanúk elmondásából kiderült, hogy a gép irányt váltott, és délnyugati irányban haladt tovább, és feltehetően az Indiai-óceánba zuhant, bár erre sem találtak még semmilyen bizonyítékot.

Kapcsolódók

Kimaradt?