Különös kegyetlenséggel ölt a nagyváradi drogdíler

A bíróság hétfőn jogerősen elrendelte egy gyilkossággal vádolt nagyváradi férfi harminc napos előzetes letartóztatását. A Viking becenevű Szabó Károly különös kegyetlenséggel ölte meg a múlt héten az egyik helyi bár pultosát. A gyilkos beismerte tettét – írja a voceatransilvaniei.ro.

Az ügyészek szerint Szabó Károly drogkereskedésből élt, a Mario Popa nevű pultos pedig segített neki eladni a városban a kábítószert. A gyilkosságnak az volt az indítéka, hogy a Popa 7 ezer lejjel – az eladott drogadag ellenértékével – tartozott Szabónak.

Szemtanúk látták őket vitatkozni a bárban, ahol a pultos dolgozott. Végül együtt távoztak, de Popa már holtan került elő. Szabó Károly lakásán találtak rá, egy szőnyegbe csavarva. Ügyészségi források szerint a drogdílernek szándékában állt feldarabolni a holttestet, hogy könnyebben szabaduljon meg tőle.

Popa testén több tucat késszúrás nyomára bukkantak a törvényszéki orvosok. A sebek azt támasztják alá, hogy a pultos menekülni próbált, Szabó hátulról szúrta le, szinte szétkaszabolta áldozatát. A drogdíler azt állítja: önvédelemből gyilkolt, mert Popa rátámadt a lakásán, amikor arról próbálta meggyőzni, hogy adja vissza azt a 7 ezer lejt, amit „ellopott” tőle.

Ügyészségi források szerint Szabó Károly LSD-t és amfetamin-származékokat csempészett be Magyarországról, és a drogot Nagyváradon próbálta értékesíteni. Mario Popát hétfőn kísérték utolsó útjára a hozzátartozói.

Kimaradt?