Elena Udrea nem tapétáztathatja ki a celláját

Nem hagyta jóvá a bukaresti rendőrségi fogda parancsnoksága Elena Udreának azt a kérését, hogy saját pénzén tapétáztathassa ki a celláját és cserélhesse le a helyiség bútorzatát – írta csütörtök este a Mediafax rendőrségi forrásokra hivatkozva.

A korrupcióval gyanúsított politikus szerdán visszakerült a fogdába, és még az első letartóztatása után kérte, hogy saját pénzén javíthasson fogvatartásának körülményein. Hasonló kéréséket a román sajtó szerint már korábban hagytak jóvá a hazai börtönökben is, az úgynevezett adományozási törvény alapján.

Elena Udreát már az első napokban megviselték a fogdakörülmények. Az alagsori helyiség ugyanis koszos, penészes, bútorzata ócska, szegényes. Törökvécéje van, amit egy függöny választ el a cella többi részétől, és napi háromszor van melegvíz. Udrea azt is elpanaszolta, hogy letartóztatásakor megalázó módon megmotozták és elvették a melltartóját is

Az első letartóztatásakor a politikus két másik őrizetessel osztozott egy hatágyas cellán. Arról nem érkeztek hírek, hogy most hány "lakótársa" van.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?