Divatbemutatóra bérelték ki a román őrezred fess katonáit

Divatbemutatóra bérelte ki Bukarestben az állam- és kormányfők látogatásain, állami ünnepségeken díszőrséget álló őrezred tagjait Alexandru Ciucu, a román királyi ház divattervezője - közölte pénteken internetes kiadásában az Adevărul.

Az üzletembereknek szánt, 19. századi katonai egyenruhákat idéző Tailored Glory 2015 kollekciót az Athenee Palace Hilton szállodában több mint kétszáz meghívott előtt mutatták be a megalakulásának 155. évfordulóját ünneplő 30. Mihai Viteazul Őrezred katonái.

A divattervező úgy nyilatkozott: a vállpántos, fémgombos, rátett-zsebes zakókat az utóbbi évben felerősödött háborús hangulat ihlette. A katonák egy része az őrezred jól ismert és nagy népszerűségnek örvendő egyenruhájában állt díszőrséget a színpadon, de tucatnyi társuk az igazi modellmunkát is bevállalta.

Az nem volt kétséges, hogy külsejük alapján alkalmasak lesznek a feladatra, hiszen a díszőrségbe csak 185 centiméternél magasabb, sportos testalkatú, jó megjelenésű fiatalembereket vesznek fel. A kollekció civil ruháit bemutató katonák mégis másfél hónapig készültek a fellépésre, mert a kifutón már nem díszlépésben, hanem "lazán" kellett végigmenniük.

Nem derült ki, mennyibe került a divattervezőnek az őrezred tagjainak fellépése, de az eseményről beszámoló hírforrások tudni vélik, hogy a hadseregnek és a "fellépő" katonáknak is megérte.

Kimaradt?