Ezért fuccsolt be a Google Glass

Mielőtt még igazán elterjedhetett volna, a Google leállította okosszemüveg-projektjét. A HVG összeszedte, vajon miért nem lett sikeres a Google Glass.

1. Az ár

Ami talán a legtöbbet nyomta a latba, az a szemüveg csillagászati, 1500 dolláros ára. Sajnos ez annyira húzós, hogy kétséges, hogy az igazi keménymagos tech-őrülteken kívül másnak is megérné ennyiért megvenni. Ráadásul a Google-nak az összeg töredékébe kerül az előállítás.

2. Nem elég „kúl”

Ízlés kérdése persze, hogy ki milyennek tartja a Google Glasst, az ITProPrtal szerint azonban nem igazán „kúl”, elég bénán mutat a felhasználó fején. Ahol pedig tényleg jól jönne a használata (például London labirintusszerű utcáin vezetve, a navigáció során), ott a rendőrség nem engedi a használatát.

3. Igen szerény az akkumulátor-élettartam

Bár a Google úgy hirdette a szemüveget, hogy egy feltöltéssel tipikus használat mellett egy egész napig bírja, sok felhasználó panaszkodott arra, hogy 3-5 óra után már megjelent az alacsony töltöttségi szintre utaló figyelmeztetés.

4. Erőszakot szült

Valamiért a Google Glass irritálja az embereket, így érkeztek olyan hírek, hogy valakit azért támadtak meg, mert ilyen szemüveget viselt, illetve nem is egy olyan esetről számoltak be, amikor ellopták a Google Glasst, igen értékes kütyünek tartva – amiben nem is tévedtek.

5. Csak egy kísérlet volt

Annak ellenére, hogy a Google folyamatosan vont be újabb és újabb felhasználókat a Google Glassesek közé, az eszköz végig megmaradt fejlesztői változatnak, azaz megrekedt ebben a stádiumban rövid kis életciklusában.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy a keresőóriásnak nem lesz más, hasonló eszköze – állítólag dolgoznak már egy újabb változaton. Jó lenne, ha azt is figyelembe vennék, mik vezettek a Google Glass (első verziójának) korai halálához.

Kapcsolódók

Kimaradt?