Készül a Toshiba okosszemüvege

Egyszerre szebb és csúnyább is a Google Glassnál, viszont egyelőre távolról sem tud annyit a Toshiba okosszemüvege, mint kellene – írja a geeks.hu.

Ez utóbbi talán annyira nem is meglepő egy olyan prototípusnál, amely nemcsak az adatokat, hanem a működéshez szükséges energiát is telefonról kapja – azért megnyugtatunk mindenkit, hogy a végleges verzió nem ilyen lesz, az már akkumulátorról fog tudni működni. A Toshiba is azon vállalatok közé tartozik, amelynek PC-s üzletága nem igazán találja a helyét azóta, hogy az okostelefonok és tabletek átvették az uralmat, de azért jó látni, hogy van akarat és próbálkozás a megújulásra ennél a gyártónál is.

A virtuális valóság szemüveg, mint a Google szinte összes versenytársa, saját keretet kapott, így divatosnak néz ki. A dizájnja egyébként nem is lenne rossz, ha az elektronika nem egy hatalmas dobozba került volna az egyik oldalon – nyilván a végleges verzió formájára vonatkozóan ez a megoldás sem irányadó, de egyelőre csak azzal tudunk foglakozni, ami előttünk van. És ez így összességében béna. A lencsék alapesetben természetesen nem dioptriásak, de nincsen akadálya annak sem, hogy recept alapján olyan okosszemüveget kérjünk, amely a látási hibánkat is korrigálja.

Toshiba a tervek szerint jövőre piacra lépne egyébként a szemüveggel.

Kimaradt?