Összefügg a jövedelem a szexuális élettel?

Egy tanulmány kimutatta, hogy azok, akik hetente legalább négyszer élnek nemi életet, többet keresnek.

„Az embereknek szükségük van arra, hogy szeressenek és szeressék őket érzelmileg és szexuálisan is. Az egyedülállóak sokszor menekülnek magányba, nem élnek szociális életet, hajlamosak a szorongásra és a depresszióra, ami kihat munkahelyi életükre is” - véli Nick Drydakis, a cambridge-i Ruskin Egyetem közgazdasági előadója, a tanulmány vezető szerzője.

Drydakist azért foglalkoztatta a téma, mert korábban kimutatták, hogy a szexuális életükkel elégedettebben barátságosak, társasági életet élnek, energikusak és egészségesebbek mint társaik. Ezentúl a jó egészséget összefüggésbe hozták a magasabb jövedelemmel.

A tanulmány keretében 7500, 26-50 év közötti görögről gyűjtött demográfiai adatot, amelyben alapvetően egészségükre és szexuális szokásaikra kérdeztek rá. Emellett megkérdezték őket arról, hol dolgoznak és mennyit keresnek.

Megállapították, hogy azok, akik hetente legalább négyszer élnek nemi életet, 5 százalékkal több pénzt keresnek, mint azok, akik ennél kevesebbszer. Azok pedig akik arról számoltak be, hogy egyáltalán nem élnek nemi életet, 3,2 százalékkal kerestek kevesebbet az átlagnál - írja a cbsnews.com.

Kimaradt?