Mentőhelikopter vitte Bukarestbe az iskolában bántalmazott kislányt

Hasba rúgta egy hetedikes diák az egyik osztálytársát a nagybányai Nicolae Iorga Líceumban, a megtámadott kislányt kórházba szállították. Sebészeti beavatkozásra volt szükség – számolt be a voceatransilvaniei.ro

A konfliktus egy tolltartóval kezdődött a hétfői napon. A kislány kezdeményezett: ledobta a földre osztálytársa tolltartóját, aki durván válaszolt, hasbarúgva a lányt. Egyikük sem árulta be a másikat a tanároknak, az áldozat azonban fájdalmakra panaszkodva hazakérezkedett.

Mihai Boloș iskolaigazgató azt nyilatkozta, az incidenst követ órát tartó némettanárnő észrevette, hogy a kislány rosszul van. A diák kikérezett a vécére, de továbbra sem érezte jól magát, ezért hazakérezett. A pedagógus felhívta a lány édesanyját, aki elsőre nem válaszolt, így egy osztálytársa hazakísérte.

Az édesanyja beszámolója szerint a lány délután öt órakor hányingert érzett, hát órakor pedig már a kórházba szállították. Szerdán folytatódott az orvosi ellátása, helikopterrel a fővárosba kellett szállítani, miután kiderült, hogy elrepedt a lépe.

A megyei tanfelügyelőség vizsgálódik az iskolában történtek miatt. A fiúnak levonják a magaviseleti jegyét, de akár ki is zárhatják az intézményből, a tanárok sem úszhatják meg a büntetést.

Kimaradt?