Putyin mutogathatja, Chelsea Handler nem

Instagram képmegosztó alkalmazás nem hagyja, hogy Chelsea Handler a Vlagyimir Putyin orosz elnök lovaglós képét kifigurázó félmeztelen fotóval tiltakozzon a nőkkel szembeni diszkrimináció ellen.

A 39 éves amerikai komikus Putyin elhíresült félmeztelenül lovaglós képe alapján készített magáról egy felvételt, amelyen ő is hasonló pózban látható, azzal a mottóval, hogy „Amit egy férfi meg tud csinálni, azt egy nőnek joga van még jobban megcsinálni”. Handler feltöltötte a fotót az Instagramra, csakhogy az Instagram-„rendőrség” pornográf tartalomnak minősítette és eltávolította.

A színésznő nem hagyta annyiban a dolgot, és másodjára is feltette a képet, azzal a szöveggel, hogy „Ezt a fotót szexizmus eltávolítani. Minden jogom megvan hozzá, hogy bebizonyítsam: jobb testem van, mint Putyinnak”. Handlernek azonban nem volt szerencséje, mert az Instagramosok megint leszedték a fedetlen kebleket ábrázoló fotót.

A kitartó komika ezután harmadszor is posztolta a képet, mondván, „Ha egy férfi mutogatja a mellbimbóit, az rendben van, de ha egy nő, az nincs? Talán 1825-ben járunk?” „Ha az Instagram megint leszedi ezt a képet, azzal azt mondják, hogy Putyinnak több joga van, mint nekem” – üzente Chelsea Handler az oldal üzemeltetőinek. A kép természetesen megint eltűnt.

 

Kimaradt?