A rádióról neveztek el buszmegállót Marosvásárhelyen

A rádió munkatársai hétfőn leleplezték a buszmegállót, amelynek ezentúl Stația Radio Târgu-Mureș - Marosvásárhelyi Rádió Megálló a neve. A városi buszmegállókat vásárhelyi szokáshoz híven eddig egy-egy közeli kocsmáról, kisboltról vagy piacról nevezték el.

Buszmegálló-avatót tartottak hétfő délelőtt Marosvásárhelyen a Hosszú (1918. December 1-e) utcában, a rádióval átellenes oldalon, illetve a Kálvária (Papiu Ilarian) és Hosszú utcák kereszteződésénél. A megállók korábban is léteztek és nevük is volt, de most, mivel a Marosvásárhelyi Rádióhoz a legközelebb találhatók, a rádió nevét „vették fel”.

A frissen átnevezett megállót Mirela Moldovan, a rádió vezérigazgatója és Szász Attila aligazgató, a magyar szerkesztőség vezetője leplezte le a munkatásak, szerkesztők és műszaki dolgozók, újságírók, járókelők, illetve néhány hűséges rádióhallgató előtt.

Az intézmény vezetői arról beszéltek, hogy nem mindennapi esemény, ami történik, hiszen buszmegállót nem szokás avatni. Ez szimbolikus jelentőségű, a közösségnek szól, aki rádiót hallgat, jelzés arra, hogy amit a rádió tesz, azt a közösségéért teszi. Ezáltal is próbál a Marosvásárhelyi Rádió közelebb kerülni a hallgatóságához – hangsúlyozta Szász Attila.

Az utca két oldalán, egymással átellenben álló buszmegálló átnevezése a rádió vezetőinek az ötlete volt, a polgármesteri hivatal jóváhagyta a kérvényt, a városi tömegközlekedési vállalat pedig kivitelezte a tervet.

A városi buszmegállókat vásárhelyi szokáshoz híven, egy-egy közeli kocsmáról, kisboltról vagy piacról nevezték el, és bár többször is felmerült a kérdés, hogy miért egy adott kereskedelmi céget reklámoznak ezáltal, eddig változtatás nem történt a megnevezésekben. Ez az első ilyen jellegű akció és talán folytatása is lesz ennek – hangzott el az avatón. 

Kimaradt?