Megtartották a Gólyák Éjszakáját Kolozsváron (GALÉRIA)

Kedd estétől 45 csapat 225 gólyája fedezte fel játékosan Kolozsvárt a KMDSZ Gólyák Éjszakáján – tájékoztatott szerdán a Kolozsvári Magyar Diákszövetség.

A csapatok este nyolckor kapták kézhez az utasításokat, különböző találós kérdéseket, rejtvényeket, anagrammákat megfejtve juthattak el a város különböző pontjain, illetve lokáljaiba felállított pontokhoz, ahol szórakoztató játékokat, feladatokat kellett megoldaniuk pontszerzés céljából.

A szervezők a gólyák kreativitására, talpraesettségére voltak kíváncsiak, mindezt úgy, hogy a jó kedv, a szórakozás az ismerkedés és a csapat összekovácsolódása volt a fő cél. Kilenc ponton keresztül bizonyíthattak a gólyák, egyúttal ellátogatva a KMDSZ irodába, a Bánffy-palotához, a magyar és román színházak épületéhez, felfedezve a Karolina tér hangulatát, megtalálva a Szabók bástyáját és Kolozsvár néhány szórakozóhelyét.

A rendezvény célja a szórakozás mellett a fiatalok mozgósítása volt, megmutatva Kolozsvár vízióját, erejét azáltal, hogy az ifjú generáció megosztott egymással ötleteket, illetve a pozitív és aktív hozzáállásukat. Ez a közös tapasztalatcsere felkészítette őket arra, ami jövő évben zajlani fog a városban, hiszen ez a megosztás és ifjúsági mozgás a fő alappillérét képezi a Kolozsvár 2015 Ifjúsági Főváros projektnek.

A nyertes csapatok: III. hely Hárompluszegy, II. hely Pentakill és az első díjat a Fapofa csapata érdemelte ki. 

Kimaradt?