Öngyilkos lett egy székelyföldi nyugdíjas házaspár

Felakasztotta magát hétfőn egy Hargita megyei nyugdíjas házaspár. Holttestüket a házuk melletti raktárhelyiségben találták meg a szomszédok a hátrahagyott búcsúlevéllel együtt – írja a realitate.net.

A Hargita Megyei Rendőrség szóvívője szerint az öt oldalas búcsúlevélben a házaspár megmagyarázza tettének okát és elnézést kér gyerekeitől. Gheorghe Filip elmondta, a férfi az utóbbi 7 évben jogtalanul vett fel 41 ezer lej értékben nyugdíjat, és a tragédiát megelőző napokban kapta meg a határozatot, hogy vissza kell fizetnie az összeget.

Bán Katalin, a Hargita megyei nyugdíjpénztár igazgatója szerint a férfi a nyugdíjkérelemhez hamis munkahelyi igazolást csatolt. „Egy feljelentés nyomán vizsgálatot folytattunk, és kiderült, hogy egy Hargita megyei vállalat több hamis alkalmazotti igazolást állított ki, köztük az áldozatét is” – mondta el az igazgatónő. Az információt rendőrségi források is megerősítették, kiegészítve azzal, hogy az igazolásokat kiállító személy már rég elhunyt.

Balánbánya polgármestere, Brezovsky György a Mediafax hírügynökségnek elmondta, a búcsúlevél magyarázatot ad a házaspár tettére: nem tudták volna visszafizetni a jogtalanul felvett összeget, és nem akartak a gyerekeik terhére lenni. Az elöljáró azt is tudni véli, hogy a házaspár előkészítette a temetkezési ruháját is.

 

Kimaradt?