Sokkal élvezhetőbb lesz a Facebook

Sokkal élvezetesebb lesz olvasni az üzenőfalunkat, miután a Facebook előtérbe helyezi a személyesen megosztott tartalmakat – számolt be a tervezett újításokról a hvg.hu.

Visszavesz a különféle alkalmazások és webes szolgáltatások által a nevünkben, automatikusan közzétett tartalmak súlyából a Facebook. Azokról a kiírásokról van szó, melyeket direkt kattintásunk nélkül, előzetes engedélyünk alapján tesznek közzé különböző szolgáltatások, ilyenek például a napi idézetek vagy éppen horoszkópok.

Az automatikus posztolások ezután is működnek majd, de a Facebook ígérete szerint jóval kevesebbel találkozhatunk majd az üzenőfalunkon. Helyette inkább azokat a megosztásokat mutatja majd gyakrabban a közösségi oldal, amelyeket ismerőseink személyesen tettek közzé.

A döntés hátterében adatok állnak: a Facebook elemzése szerint (nem túl meglepő módon) a felhasználók sokkal inkább kattintanak a személyesen kirakott megosztásokra, illetve a lájkolásra és a hozzászólásra is hajlamosabbak, mint az automatikus tartalmak esetében.

 

Kimaradt?