Trógeregyetem és félautomata zenedoboz a kolozsvári gyermeknapon

Táncoslábú trógerekkel találkozhatsz az idei kolozsvári gyermeknapon: május 31-én ott lesz velünk Ficsúr, Szeplős, Hosszú, Éva meg a többiek a Trógeregyetemről – olvasható az Életfa Családsegítő Egyesület, a Szabadság napilap és az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet szervezésében immár nyolcadik alkalommal sorra kerülő gyereknapi rendezvény meghívójában.

De persze, csak kora délután, mire már alaposan kiszórakoztad magad a szabadtéri játékokkal, táncházzal, beléptél a Kolozsvári Rádió Cifra palotájába, és A boldog herceg bábelőadást is láttad, sőt már-már feladod a bűvész néni trükkjein törni a fejed. Akkor felpattanhatsz a zoknilovadra, és a papírcsigád iramánál egy fokkal gyorsabban odavágtatsz a színpadhoz énekelni-táncolni a Valahol Európában szereplőivel. Aztán máris érkezik Ilók és Mihók, s miután jól megnevettettek, szaladgálhatsz a papírforgóddal, egész biztosan repülő sárkányoddal, sportjátékokban vezetheted le fölös energiádat.

Ha egészen kicsike vagy, lesz csak számodra csiribiri torna és lego-duplo szoba. Ha nagyobb vagy már, és cikinek érzed a papírvirágokat, akkor inkább barkácsolhatsz, sakkozhatsz, érdekes fizikakísérletekben lehet részed. A hangodra azért vigyázz, önfeledt örömödben ne kiabáld magad rekedtre, mert vár még rád egy kis bemelegítő éneklés Szabó Kingával és valami rejtélyes félautomata zenedobozzal, hogy aztán a sepsiszentgyörgyi Evilági együttessel tedd teljessé a napodat. És ez még messze nem minden...

A nyolcadik gyermeknapot a megszokott helyszínen, Kolozsváron, a Báthory-líceum kisépületében tartják (Egyetem utca 10. szám) május 31-én, szombat 10.30 órától. 

Kimaradt?