Szentegyháza is társulna a Hargita Hegység fejlesztési tervhez

Május 2-án, pénteken térségi szereplőkkel tartottak megbeszélést Homoródfürdőn, ahol a további fejlesztési lehetőségekről értekeztek. A találkozó egyik kiemelt témaköre a Hargita Hegység zonális urbanisztikai terve volt, a jelen lévő felek tisztázták a felmerülő kérdéseket.

Borboly Csaba, Hargita Megyei Tanácsának elnöke felvázolta a tervben rejlő lehetőségeket és biztosította Rusz Sándort, Szentegyháza polgármesterét, hogy nincs érdek és szándék arra, hogy a helyiek nélkül történjenek döntések, akár a helyi akarat ellenében. Ennek érdekében a különféle döntések meghozatalánál, az elképzelések, fejlesztések megfogalmazásnál is egyetértési és egyben vétó joggal rendelkezik minden település a közigazgatási területén belül! – emelte ki a megyeitanács-elnök.

Mint elhangzott, Szentegyháza város számos gonddal és problémával küszködik, amelyek megoldásában szükség van a megyei tanács közreműködésére is, ez ügyben az elkövetkező időszakban egy kihelyezett megyei tanácsi ülést fognak tartani, hogy minden tanácsos helyben kapjon tájékoztatást és a lehetőségek függvényében vehessenek részt a megoldásokban.

A megbeszélés másik fontos témáját a Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) képezte, hisz látható a megyénkbe érkező nagyszámú turista fogadásához és visszahívásához, a szabadidő kellemes eltöltéséhez szükséges újabb és újabb, még meg nem látogatott célpontok bemutatása. Ugyancsak fontos, hogy a különféle eseményekről és programokról kapjanak tájékoztatást a vendéglátó egységek, a panziók, szállodák és kulcsos házak tulajdonosai. Mindezen témakörök ügyében a Hargita Közösségfejlesztési Társulás (ADI) tevékenységét kell még közelebb vinni a szolgáltatókhoz, még több egyeztetésre van szükség és a különféle tájékoztató, szemléltető anyagok cseréjére, rendelkezésre bocsátására – volt a megbeszélés végkövetkeztetése.

A Hargita Hegység fejlesztési tervvel kapcsolatosan bővebb információk itt olvashatók. 

 

 

Kimaradt?