Miért színlelik egyes nők az orgazmust?

A nők egy része azért színleli az orgazmust, hogy ezzel fokozza saját izgalmi állapotát (arousalszintjét) – az Index szerint erre jutottak az amerikai Temple University és a Kenyon College kutatói.

Ha valaki úgy tesz, mintha élvezné a szexet, az tényleg sokkal élvezetesebbé teheti az élményt – állapították meg a kutatók a Journal of Sexual Archivesban megjelent tanulmányukban.

A kutatók 481 heteroszexuális nőt kérdeztek meg, akik szexuálisan aktívak, de nincsenek állandó kapcsolatban, hogy megnézzék, milyen egyéni tényezők befolyásolják az orgazmus színlelését.

Ennek alapján négy alapvető motivációból állt össze a Női Orgazmusszínlelési Skála:

  • önzetlen félrevezetés (aggodalom a partner érzései miatt)
  • félelem és bizonytalanság (azért hamisítják, hogy elkerüljék a szexuális élménnyel kapcsolatos negatív érzelmeket)
  • magas izgalmi szint (így akarják emelni sajátjukat)
  • így akarnak véget vetni a szexnek

A kutatók azt találták, hogy a nők sokkal gyakrabban színlelik az orgazmust azért, hogy a saját izgalmi szintjüket emeljék, minthogy befejezzék a szexet. A leggyakoribb ok azonban az önzetlenség: a legtöbben nem akarják megbántani partnerüket.

A mostani kutatás legfontosabb eredménye, hogy azt is sikerült kimutatni, hogy „az önzetlenség mellett a nők más, önző okból is színlelik az orgazmust, például, hogy növeljék saját arousaljukat” – nyilatkozta Erin Cooper, a tanulmány társszerzője a Huffington Postnak.

„Ez azt jelenti, hogy az orgazmusszínlelés motivációjának nem sok köze van a partnerhez és szexuális tapasztalatához. Ezt a stratégiát úgy tekintem, mint egy eszközt az eszköztárban, amit a nők szexuális élményeik fokozására használnak.”

Kimaradt?