Hivatalosan gyorshajás okozta Paul Walker halálát

Gyorshajtás okozta a tavaly novemberben elhunyt Paul Walker és barátja halálát. A Porschéjük 145 km/órás sebességgel ment Santa Clarita egy külvárosi utcáján, amikor kisodródott, nekicsapódott egy lámpaoszlopnak és kigyulladt. A megengedett sebesség ott 72 km/óra volt – olvasható a vizsgálat eredményéről kiszivárgott jelentésben.

A szakértők kizárták, hogy az autónak mechanikai hibája lett volna, és egyértelműen a veszélyes vezetéssel magyarázták a szerencsétlenséget. A nyomozás szerint Walker barátja, Roger Rodas egy kanyarból a becslés alapján 130-151 km/órás sebességgel vágódott ki a 2005-ös Porsche Carrera GT sportkocsival, ezért vesztette el az uralmat az autó fölött.

A Los Angeles megyei seriff hivatala nem erősítette meg a kiszivárgott hatósági jelentést. Mindössze annyit közöltek, hogy hamarosan bejelentést tesznek.

Rodas pénzügyi tanácsadója volt Walkernek, a két barát osztozott a gyors autók iránti szenvedélyben. Társtulajdonosai voltak egy autóversenyző csapatnak, Rodas maga is autóversenyző volt.

Walker hat Halálos iramban-filmben szerepelt. A széria hetedik epizódjának forgatása már a vége felé közeledett, amikor Walker meghalt. A filmstúdió befejezi a produkciót, a filmet várhatóan 2015 áprilisában mutatják be.

Kapcsolódók

Kimaradt?