Egy évig nem kell húst vegyen a 226 kilós vaddisznót lövő vadász

Egy álló hónapon keresztül üldözött egy hatalmas vaddisznót Jett Webb, mire puskavégre kapta. Bár a 226 kilós állat nem rekordméretű, egy évig ellátja hússal az észak-karolinai vadászt.

Jett Webb már hosszú évek óta vadászik, és bár eddig is szép trófeákkal dicsekedhetett, egyik sem hasonlítható ahhoz a kapitális vaddisznóhoz, amit a napokban sikerült lőnie. A 226 kilós állatot több mint egy hónapon keresztül hajszolta, de végül beért fáradozása gyümölcse: puskavégre kapta a vadat, amelynek húsa legalább egy évig ellátja élelemmel őt és családját.

„Szürreális élmény volt, szinte sokkot kaptam. Egy hónappal ezelőtt láttam meg először az erdőben ezt a szörnyeteget, azóta kerestem. Ám még így is félelmetes volt farkasszemet nézni vele, mert ekkora vaddisznót nagyon ritkán látni Észak-Karolinában – nyilatkozta a WSPA csatornának Webb.

A hatalmas állatot már évek óta hajtották a férfi vadásztársai, de egyikük sem tudta elejteni. Az óriási vaddisznó még a halála után is okozott kisebb problémákat: súlya meghatározásához közönséges mérleg helyett dohánybálák mérése szolgáló mázsa kellett, az elszállításához pedig teherautó.

Webb már fel is dolgozta az állatot, húsa egy részéből kolbász készült, míg a többi két óriási mélyhűtőben várja, hogy elfogyasszák. Bár a vadász zsákmánya kolosszális példány, a világrekordtól messze van. Egy tizenegy éves alabamai kisfiú ugyanis egy több mint 450 kilós vaddisznót ejtett el 2007-ben.

Kimaradt?