Orvoslakásokat adtak át Csíkszeredában

Újabb négy, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szakorvosai számára épült szolgálati lakás kulcsait adta át Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a jövendő lakóknak csütörtökön, a kórház közvetlen szomszédságában.

Elöljáróban elmondta, hogy ezzel hozzájárulnak a megyei kórház orvoscsapatának erősítéséhez, hiszen e lehetőség láttán a szakorvosoknak vonzóbb lehet a csíkszeredai kórházi állás. A megyeelnök bízik abban, hogy regionális szerepe lesz a sürgősségi kórháznak. Mint kifejtette, Hargita Megye Tanácsa tesz ezért, ugyanis az idei saját beruházásokra szánt pénz több mint felét a tölgyesi és a csíkszeredai megyei kórház fejlesztésére fordítják, és reményei szerint a kormány is részt fog vállalni ebben, hiszen „Hargita megyében is ugyanolyan adófizető állampolgárok élnek, mint más megyékben”.

Birtalan József, a megyei tanács alelnöke röviden beszámolt a lakások odaítélésének procedúrájáról és arról, hogy a korábban szolgálati lakáshoz jutott orvos házaspárnak meghosszabbították a szerződését, így nemcsak ide vonzzák a szakembereket, hanem sikerül itt tartani is őket. Vitos Attila orvosigazgató azt mondta, a beruházás elősegítette azt, hogy olyan szakterületen is sikerült állást betölteni, amely hiányszakmának számít. Demeter Ferenc kórházmenedzser reményét fejezte ki, hogy ez a folyamat nem áll le, mert „még sokan vannak a várólistán”.

A négy szakorvos, aki átvette a kulcsokat, pontozási sorrendben: Ruff Rudolf endokrinológus, Győrfi Sándor intenzív terápiás orvos, Orbán Éva allergológus, Albert Claudiu urológus. A beruházás értéke 454 230,93 lej (áfával).

A csíkszeredai megyei kórház közvetlen szomszédságában a korábbi években, két különálló épületben a megyei tanács nyolc egyforma orvoslakást építtetett, ezek mellé pedig újabb négyet. Mindhárom épületben két földszinti és két emeleti lakás található külön bejárattal, és mindegyik két szobából, konyhából és fürdőszobából áll.

Kimaradt?