Facebookon árulta gyermekét 350 lejért

Amikor a 18 éves chilei lány, Veronica Carrera Chaparro megtudta, hogy két hónapos terhes, azonnal értesítette szerelmét, hogy kitalálhassák, mi legyen a babával – számolt be a brit sajtó alapján a hir24.hu. A 17 éves fiú bepánikolt, és első ijedtében arra kérte a lányt, tartsa titokban a terhességét, míg ki nem talál valamit. Mivel néhány nap múlva sem jött elő semmilyen használható ötlettel, Veronica úgy döntött, beavatja a családját.

A hatóságok szerint Veronica vallomása után három lehetőség közül választhatott: vagy örökbeadja, vagy eladja, vagy pedig elveteti a kicsit. A lány végül 42 éves édesanyja, Angela Chaparro és 24 éves nővére, Daniela nyomására döntött úgy, hogy pénzzé teszi leendő gyermekét.

A kétségbeesett lány a Facebookon kezdett hirdetni, ahol 68 fontot, vagyis alig 350 lejt kért a kicsiért. Meglepetésére azonnal jelentkezett komoly vevő. Több is. Végül annak a családnak ígérték a gyermeket, amelyik vállalta, hogy amellett, hogy kifizeti az ezer dollárra rúgó chilei regisztrációs költséget, egy elfogadható összeggel jutalmazza az édesanya – és persze családja – fáradságát is.

Az üzlet végül megköttetett, ám később eljutott a híre a hatóságokhoz is, akik őrizetbe vették az anyát, annak édesanyját és testvérét is. A bíró, Ernesto Silva elmondta, az ügy meglehetősen felkavaró és összetett.

Kimaradt?