Hülyén jártak a pozsonyi magyar egyetemisták

Szerda délután a pozsonyi városlakók váratlan, furcsa élménnyel lettek gazdagabbak, amennyiben az Óváros környékén tartózkodtak - a pozsonyi magyar egyetemisták a Hülye Járások Minisztériuma képviseletében bejárták a belvárost.

Az egyetemisták villámcsődületet szerveztek - azaz „az emberek előre szervezett csoportosulását, ami hirtelen jön létre valamely nyilvános helyen. A résztvevők valami szokatlant csinálnak, majd a csoportosulás ugyanolyan hirtelen fel is oszlik." Egy ilyen akcióval lepte meg a gyanútlan járókelőket a pozsonyi magyar egyetemista szervezet, a József Attila Ifjúsági Klub (JAIK).

https://www.youtube.com/watch?v=jOFw7k7KUgs&feature=player_embedded

Monty Python, az angol humor egyik legnagyobb alakjának művét felelevenítve, eljutott a diákszervezetnek köszönhetően Pozsonyba a Ministry of Silly Walks (Hülye Járások Minisztériuma) fantasztikus varázsa, sok pillanatnyi örömet hozva ezzel az átlagos emberek beszürkült hétköznapjába. „Tekintve Szlovákia közigazgatási felosztására, talán nem is áll olyan távol országunktól a Hülye Járások Minisztériuma" - üzenik az egyetemisták. És hülyén járnak.

Kimaradt?