Cseke Attila: hazugságon fogtam Victor Ponta kormányfőt

„Hazugságon fogtuk a miniszterelnököt” – jelentette ki a maszol.ro-nak hétfőn Cseke Attila RMDSZ-es képviselő, amikor a kormány decentralizációs tervezetéről kérdeztük.

A közigazgatási szakbizottság tagja felidézte, hogy Victor Ponta és az RMDSZ-frakciók két héttel ezelőtti találkozóján megkérdezte a kormányfőt: igaz-e, hogy sürgősségi rendelettel akarják végrehajtani a decentralizációt? „Akkor ezt Ponta határozottan cáfolta, azt mondta, parlament elé terjesztik az intézkedéscsomagot” – mondta Cseke.

A képviselő emlékeztetett arra, hogy az RMDSZ korábban saját törvénytervezetet nyújtott be a decentralizációról. Ezt a jogszabályt az alsóház a napokban hallgatólagosan el is fogadta. Cseke hangsúlyozta: az RMDSZ tervezete „kiváló kiindulópontja” lehet a decentralizációról szóló parlamenti vitának.

A politikustól megtudtuk, hogy az RMDSZ a kormány elképzeléseihez hasonlóan megyei és helyi önkormányzati hatáskörbe sorolna összesen 18 dekoncentrált kormányzati intézményt. „Vagyis többet, mint amennyit a kormány tervez” – magyarázta a politikus.

Kapcsolódók

Kimaradt?