Andronescu: törvényellenes az osztálypénz gyűjtése

Ecaterina Andronescu oktatási miniszter bejelentette: bármilyen pénzgyűjtés az iskola keretében, amelyet osztálypénzként vagy az iskolaalapba gyűjtenek egyértelműen törvényen kívüli, ezért ezt ki kell iktatni a gyakorlatból.

andronescu0817„Nem szabad pénzt gyűjteni az iskolaalapba vagy az osztály számára, ezek az akciók törvényellenesek" – fogalmazott a tárcavezető.

Újságírói kérdésre válaszolva, miszerint a főváros egyik negyedében az iskolák osztálypénzt és iskolapénzt gyűjtenek annak ellenére, hogy az önkormányzat jelentős összegeket fordít az oktatási intézményekre, a miniszter hangsúlyozta: ezeknek a szokásoknak véget kell vetni.

Az iskolatámogatás íratlan szabálya...

Az iskola megkezdése előtt a szülők iskolaalapba vagy osztálypénzbe való adakozása több évtizedes hagyományra tekint vissza.

{loadposition kmn}

1990 előtt a péngyűjtés egy olyan íratlan szabály volt, amely valamennyi oktatási intézményben működött, az utóbbi időben azonban a tanügyi rendszer vezetősége ezt törvényellenesnek nyilvánította.

Az intézkedés ellenére több iskolában is fennmaradt ez a pénzgyűjtési szokás, a begyűlt összegeket, legalábbis elméletileg, taneszközök vásárlására és a különféle javításokra fordítják.

Kimaradt?