Az évszázad apukája kislányáért edz

Az évszázad édesapjának nevezett michigani Rick van Beeket súlyosan beteg lányával együtt indul a sportversenyeken. A férfi azért vállalja így a megmérettetéseket, mert a kis Maddyt ez teszi boldoggá.

rick-van-beek szalad

A tinédzser Maddy bénulásos megbetegedésben szenved, és szellemileg sérült. Ám ez nem akadályozta meg 39 éves apukáját abban, hogy a hétvégén vele együtt teljesítse a triatlont. Fél kilométert úszott, 20 kilométert kerékpározott, 5 kilométert futott, és Maddy végig vele volt. Az úszásnál Rick egy csónakba helyezte a kislányt, a futásnál hol a karjában vitte, hol egy ülőszerkezetbe tette, amelyet a kerékpározásnál maga mögé kötött.

Rick van Beek

– A lányom miatt csinálom, aki sem járni, sem beszélni nem tud, viszont imádja, amikor a szél simogatja az arcát. Maddynél két hónapos korában diagnosztizálták a bénulást. Az volt a legrosszabb nap az életünkben – mesélte az édesapa, akinek akkor változott meg az élete, amikor lányával egyszer elindult egy maratonon, és látta, hogy Maddy boldog.

Az addig láncdohányos férfi letette a cigarettát, és elkezdett komolyan edzeni. Ketten együtt több mint hetven megmérettetésen vannak túl: félmaratonokon, triatlonversenyeken, és egyéb szabadtéri megmérettetéseken.

rick maddy

–Az érzelem motivál. Nevezhetjük inspirációnak, motivációnak, vagy bárminek, én szeretetnek hívom. A lányom a szívem, és én vagyok az ő lába. Lehet, hogy fizikailag nem tud részt venni egy ilyen versenyen, de itt van velem, a szívemben, és csendben éljenez – mondta Rick.

Kimaradt?