Helyenként 70 km/h-ra emelnék a korlátozást a településeken

Megemelné a 70 kilométer/ órás sebességkorlátot a Közlekedési Minisztérium az E81, E58, E578, E581 és E70-es európai utak mentén lévő településekben, mivel a DN1-en bevezetett hasonló intézkedés kedvező eredményeket mutatott.

A Közlekedési és Infrastruktúra Minisztériuma (MTI)az Országos Autópálya Társaság és a rendőr-főkapitányság (IGPR) tárgyalásokat indítanak az érintett településeken való sebességkorlátozás emeléséről – jelentette be közleményében az MTI. road-trip

Az útszakaszok amelyeken tervezik a korlátozás módosítását a következők: E 81 (Halmi - Sárköz - Szatmár), E 58 (Sárköz - Nagybánya - Dézs) E 578 (Szeretfalva - Szászrégen), E 581 (Bârlad - Albiţa) és E 70 (Craiova - Caracal - Alexandria).

„Az elmúlt években, amióta a DN1-en megemeltük a sebességkorlátot 70 km/h-ra Bukarest és Predeal között a sofőrök nem éltek vissza ezzel a lehetőséggel, a gépkocsivezetők többsége betartotta ezt a szabályozát. Ha ezen az útszakaszon működött, nem látom, miért ne terjesztenénk ki ezt a rendelkezést más utakra is" – közölte Ovidiu Silaghi közlekedési miniszter.

{loadposition OTP}

A minisztérium további utakra európai utakra is ki szeretné terjeszteni ezt a módosítást, mint például: E 671 (Szatmár- Temesvár), E 60 (Nagyvárad - Brassó), E 81 (Szatmár - Pitesti), E 58 (Dézs - Suceava ), E 85 (Suceava - Bukarest), E 583 (Szabófalva- Iaşi), E 68 (Nagylak - Brassó), E 578 (Szászrégen - Kökös) és E70 (Temesmóra - Craiova) útvonalakon.

Kimaradt?