Elodia-ügy: alapfokon 21 évre ítélték gyilkosságért a férjet

Alapfokon 21 év börtönre ítélte kedden az Argeş Megyei Törvényszék emberölés vádjával a hat évvel ezelőtt nyomtalanul eltűnt brassói ügyvédnő, Elodia Ghinescu férjét. A vádlott, Cristian Cioacă fellebbezhet.

Elodia Ghinescu holtteste azóta sem került elő. Édesanyja, Emilia Ghinescu kevesli a férfira kiszabott büntetést. „Miután megölte, csúfot űzött a gyermekemből. Hogyan tud Cristian Cioacă ezek után a közös gyermekük szemébe nézni? Elodia testét azért nem találják, mert szerintem még a csontjait is megsemmisítette. Élete végéig a rácsok mögött kellene ülnie!” – fakadt ki az asszony a Romania Tv szerint az ítélet hallatán.

Cristian Cioacára évekig nem sikerült rábizonyítani a gyilkosságot. Idén télen azonban fordulatot vett az ügy. Az eset kivizsgálásával új ügyészeket bíztak meg, akik a házaspár lakásán megismételt vizsgálódások nyomán megállapították: a falakon, az ajtón, a fürdőszobában, az éjjeliszekrényen található, Elodia Ghinescutól származó vérnyomok szándékosan elkövetett, többszörösen megismételt ütésekből származnak.

Az ügyészek egyébként összesen 22 olyan bűnjelet találtak, amelynek alapján Cioacát bűnösnek nyilváníthatják. Az említettek mellett közéjük tartozik az is, hogy nem sokkal a gyilkosság után 2007 őszén Rozsnyó közelében a házaspár lakásából származó több tárgyat is találtak egy szakadékba bedobva – kölnisüveget, könyveket, fényképeket, díszpárnákat. Ezek a lakásnak azokból a részeiből származtak, ahol a legtöbb vérfoltot fedezték fel a nyomozók. Vérnyomokat találtak annak a nyolc nájlonzsáknak az egyikén is, amelyekben a holmit a szakadékba dobták.

E bizonyítékok birtokában Cristian Cioacát január végén vizsgálati fogságba helyezték, és azóta sem engedték szabadlábra.

Kapcsolódók

Kimaradt?