Az amnéziás fiatal a Facebook által talált magára

Miután emlékek nélkül ébredt fel egy indiai fiatalember, és újratanult egy sor dolgot, többek közt a számítógép kezelését, rábukkant a Facebook-ra, amely révén kapcsolatba került számos barátjával, ugyanakkor saját múltjával.

mayanksharma

Informatika-technológiai mérnök volt India fővárosában a 26 éves Mayank Sharma, aki tuberkulózisos agyhártyagyulladástól szenvedett, melynek hatására egy reggel úgy ébredt, hogy addigi életéből semmire nem emlékezett.

A New Delhi-i fiatal nem ismerte fel saját családtagjait sem, sőt saját kinézetét is nehéz volt megszoknia – vallotta be a businessinsider.com oldalán. „Meg kellett tanulnom olyan alapvető dolgokat, mint járni. Nagy kihívás volt használnom a lépcsőt, mintha soha nem csináltam volna, nem emlékeztem az érzésre sem, hogy milyen” – számolt be Sharma.

Amikor eljutott odáig, hogy újra tudta kezelni a számítógépet, kutatni kezdett az interneten vele kapcsolatos információk után. Belépett Facebook-ra, és az alkalmazás segítségével, amely megmutatja, kiket ismerhet, kapcsolatba lépett elfelejtett élete különböző szereplőivel, akik készséggel meséltek múltjáról. {loadposition OTP}

Sharma rengeteg információt, történeteket, képeket, kisfilmeket gyűjtött össze barátai segítségével a betegsége előtti 26 évről. Egészen különleges felfedezéseket is tett.

„Nemrég lefotóztam egy virágot, és preparáltam egy bizonyos módon – aztán a kezembe került egy ugyanolyan fénykép, egy ugyanolyan virágról, ugyanúgy utókezelve általam, hét évvel ezelőtt. Tehát, ugyanaz az ember vagyok” – vonta le a következtetést az indiai fiatal.

Kimaradt?