Élete egyik legszomorúbb eseményéről beszélt Meghan Markle

Meghan Markle, Harry brit herceg felesége a The New York Times-ban számolt be második magzata elvesztéséről és gyászáról, azt remélve, hogy soraival másoknak is segíthet.

A 39 éves egykori színésznő a lap szerdai számában megjelent véleménycikkben írt vetéléséről. Írásában kiemelte, hogy erről a csaknem elviselhetetlen gyászról, a veszteség fájdalmáról, amelyet sokan átélnek, csak kevesen beszélnek.

 

Száz nő közül 10-20 életében előfordul a vetélés, de annak ellenére, hogy milyen gyakran következik be, még mindig tabunak számít, indokolatlan szégyen tapad hozzá, és elszenvedői magukra maradnak gyászukkal.

A sussexi hercegnő cikkének őszintesége teljességgel szokatlan a brit uralkodói családban, amelynek tagjai alig árulnak el valamit magánéletükről. II. Erzsébet királynő, Harry herceg nagyanyja 68 éves uralkodása alatt sohasem beszélt a médiának magánéletéről.

Meghan a cikkben felidézte, hogy egy nyugodtan indult reggel után, váratlanul érezte meg, hogy valami baj van, miközben 18 hónapos kisfiával, Archie-val foglalkozott. Ahogy első szülöttjét a karjában tartotta, már tudta, hogy a másodikat elvesztette - írta, hozzátéve: később a kórházban, férje kezét fogva arra gondolt, hogyan fogják tudni ezt a veszteséget feldolgozni.

Meghan és Harry herceg januárban lemondtak a brit királyi család magas rangú tagjaként ellátott hivatalos funkcióikról, és idén gyermekükkel az Egyesült Államokba költöztek, ahol Kaliforniában vettek egy házat.

A Buckingham-palota szerdán a cikkel kapcsolatban közölte, hogy a sussexi hercegnő, Meghan írása, amelyben elárulta, hogy elvetélt, „olyan mélyen személyes téma, amelyhez a palota nem fűz kommentárt".

Harry herceg jelenleg a hatodik helyen áll a brit trónöröklési sorrendben édesapja, Károly trónörökös, valamint bátyja, Vilmos herceg és Vilmos három gyermeke mögött. Harry és Meghan tavaly májusban született fia, Archie Harrison Mountbatten-Windsor a hetedik a trónutódlási sorban, közvetlenül édesapja után.

(Címlapi fotó forrása: Pixabay)

banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?