Háromszor kevesebb légúti fertőzést diagnosztizáltak Arad megyében, amióta bezártak az iskolák

Jelentősen csökkentek a légzőszervi megbetegedések az elmúlt héten Arad megyében, az új esetek száma háromszor alacsonyabb, mint egy hónappal ezelőtt – közölte a megyei egészségügyi igazgatóság (DSP).

A szakemberek megállapították, a pozitív tendencia részben annak köszönhető, hogy bezárták az iskolákat és az óvodákat, másrészt pedig az emberek félelmének, mert a koronavírus-járvány súlyosbodása miatt nem mernek orvoshoz menni.

Az Arad megyei egészségügyi igazgatóság kedden közölte, hogy múlt héten összesen 436 beteg jelentkezett családorvosánál légúti fertőzésre utaló tünetekkel, míg egy hónappal ezelőtt 1319 személy tette meg ugyanezt.

Horea Timiş, az Arad megyei tisztifőorvos úgy nyilatkozott az Agerpres hírügynökségnek, hogy az online oktatásra való áttérés visszafogta a légúti fertőzések terjedését, a legtöbb esetet ugyanis korábban gyermekek körében jegyezték. Hozzátette, nemcsak a megszokott megfázásos betegségek, hanem a koronavírus terjedése is mérséklődött, amióta kötelezővé tették a maszkviselést

Arad megyében múlt héten 114 koronavírussal összefüggésbe nem hozható tüdőgyulladásos megbetegedést diagnosztizáltak, míg egy hónappal ezelőtt 122-t. Továbbá ebben a szezonban még nem jegyeztek influenzás esetet.

(Címlapkép: Adobe Stock)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?