Oktatóparkot adtak át Gyergyócsomafalván

Hargita Megye Tanácsa turisztikai programjának támogatásával valósult meg Gyergyócsomafalván a Veresvirág Turisztikai Övezetben létesített oktatópark, amelyet csütörtökön adtak át. Orotván felújított borvízkutat avattak, Gyergyószentmiklóson a Szent Anna Gyermekvédelmi Központ népviseketekkel, a gyergyóújfalvi Elekes Vencel Általános Iskola technológia szakterme új felszerelésekkel gazdagodott.

A Veresvirág Turisztikai Övezet népszerűsítése a célja a csütörtökön átadott oktatóparknak, ahol kiválóan összekapcsolódik a játék és a tanulás, de családi kikapcsolódásra is jó választás lehet – hangzott el az új közösségi tér átadó ünnepségén. Az eseményen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Márton László Szilárd, Gyergyócsomafalva polgármestere és Szőcs Csaba, a gyergyócsomafalvi székhelyű Erdészeti-Vadászati Egyesület képviselője.

Az oktatóparkban, melynek megépítését Hargita Megye Tanácsa turisztikai programjából 10 000 lejjel támogatta, öt ismertető tábla és öt interaktív, játékos táblát helyeztek el. Ezen kívül további 2000 lejjel támogatják táborok szervezését a megyei tanács ifjúsági programjából. „Terveink között szerepel a Veresvirág Turisztikai Övezet közművesítése, a park fele vezető út aszfaltozása, és folyamatban van egy jelentős beruházás, a szennyvízkezelés megoldása” – mondta Márton László Szilárd, Gyergyócsomafalva polgármestere.

„Fontosnak tartottuk, hogy a járvány ellenére is lebonyolítsuk pályázati programunkat, hiszen ezzel számos helyi kezdeményezést tudunk támogatni. Ha nehézségekbe ütköztünk is, jól döntöttünk, igazolja, amikor látjuk a kézzel fogható eredményeket” - mondta Borboly Csaba. Hozzátette: Hargita Megye Tanácsának másik fontos programja az Erdei iskola program, melynek segítségével olyan kezdeményezések indultak el, amelyeknek köszönhetően a gyerekek megismerik környezetünket és a természetet, illetve megtanulnak tájékozódni. Ezt a programot továbbra is fenntartja és támogatja a megyei tanács, hangsúlyozta Borboly Csaba.

Szintén csütörtökön adták át Gyergyóditróban az Orotva Egyesületnek azokat a székely csizmákat, amelyek beszerzését 4000 lejjel támogatta Hargita Megye Tanácsa népi- és hagyományos viseletek beszerzését támogató pályázatából. Ugyancsak átadták az orotvai felújított borvízforrást is, aminek felújítását és környezetének rendezését Hargita Megye Tanácsa turisztikai programjából támogatta.

Gyergyószentmiklóson a Szent Anna Gyermekvédelmi Központnál átadták azok a népviseletek, melyeket Hargita Megye Tanácsának támogatásával szerzett be a Szent Ferenc Alapítvány. A gyergyóújfalvi Elekes Vencel Általános Iskola technológia szakterme új felszerelésekkel bővült, ezek beszerzésére a Katorzsa Egyesület pályázott, Hargita Megye Tanácsa pedig 1400 lejjel támogatta.

Kapcsolódók

Kimaradt?