Dominic Fritz megválasztása után: Temesvár történelmet írt

Az éjszakai adatok alapján Temesváron az USR-PLUS polgármesterjelöltje, Dominic Fritz a szavazatok 54,88 százalékát kapta meg, őt a PNL-s Nicolae Robu követi 34,10 százalékkal – derül ki az USR-PLUS által végzett párhuzamos szavazatszámlálás eredményéből. 

A Temes megyei tanács élére a jelek szerint a liberális párti Alin Nica (39 százalék) kerül, a második helyre futott be az USR-PLUS jelöltje, Cristian Moş 21 százalékkal. A jelenlegi megyei tanácselnök, a PSD-s Călin Dobra a szavazatok 18 százalékát kapta meg a párhuzamos szavazatszámlálás szerint. 

Dominic Fritz vasárnap este a temesvári Győzelem téren összegyűlt többezres tömeg előtt azt mondta: európai közösséget szeretne kiépíteni Temesváron, amelyben mindenki megtalálja a maga helyét. 

„Temesvár ma ismét történelmet ír, újabb forradalmat valósított meg. Ma Temesvár végleg lezárta a kommunizmus bukása óta tartó, 30 éves átmeneti időszakot. Számomra hihetetlen megtiszteltetés, hogy polgármesterré választottatok, engem, aki 2003-ban jött ide először, és egyetlen szót sem tudott románul. Történelmet írtatok azzal, hogy olyan polgármestert választottak Romániában, aki nem született Romániában” – mondta Dominic Fritz.

Nicolae Robu, Temesvár hivatalban levő polgármestere vasárnap este elismerte vereségét Dominic Fritz-cel szemben.  

A helyhatósági választások eredményéről szóló hírfolyamunkat itt olvashatja.

(Címlapfotó forrása: Facebook/Dominic Fritz)

Kapcsolódók

Kimaradt?