Tovább rontott az előrejelzésen az Országos Meteorológiai Szolgálat

Tovább rontott a pénteken kiadott figyelmeztetésen az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton délelőtt: az új előrejelzés szerint immár az ország legnagyobb részére narancssárga, azaz másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

Mint pénteken írtuk, az Országos Meteológiai Szolgálat (ANM) két, egy sárga és egy narabssárga figyelmeztetést adott ki a hétvégére. Ezt az előrejelzést szombaton tovább „finomította” az ANM, a narancssárga riasztás immár szombat délelőtt 11 órától vasárnap hajnali 3 óráig lesz érvényben, és majdnem az ország egész területére vonatkozik. Hét további megyére enyhébb, csak elsőfokú riasztást adtak ki. 

A meteorológusok szerint heves esőzésekre, erős légköri instabilitásra lehet számítani Máramaros, Erdély és helyileg Moldva régióiban. A csapadék mennyisége meghaladhatja az 50-60 litert négyzetméterenként, helyenként pedig a 70-90 litert négyzetméterenként.

Szombat délután 3 órától a narancssárga figyelmeztetést kiterjesztették Havasalföldre és Olténiára is, ahol erős viharokra, záporesőre, jégesőre és villámlásra lehet számítani.

Botoșani, Iași, Vaslui, Galac, Tulcea, Konstanca, Temes és részben Bihar, Arad  és Krassó-Szörény megyékben az esőzések nem lesznek olyan hevesek.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?