Húsz guggolásért ingyen buszjegy jár egy kolozsvári okosmegállóban

Testmozgásra sarkalló okosmegállót avattak fel szerdán Kolozsváron. Az Unió (Memorandumului) utca déli végében felállított buszmegállóban ingyen közlekedési jegyet kap az, aki húsz guggolást végez. A Sports Festival kezdeményezésére kialakított okos buszmegálló két héten keresztül üzemel.

„A kolozsváriak két héten keresztül egészséges módon és ingyenesen juthatnak buszjegyhez, ha 20 guggolást végeznek. A szelvény neve szimbolikusan egészségjegy, és egy utazásra érvényes a város tömegközlekedési hálózatán, a városon belül” – olvasható a Sports Festival közelményében.A tájékoztatás szerint a húsz guggolást reggel 5 és este 11 között lehet elvégezni két perc leforgása alatt egy kis robot előtt. A jegyet kibocsátó eszköz szoftvere egy videokamera segítségével azonosítja a résztvevő térdmozgását és megszámolja az ismétléseket. Aki sikeresen elvégezte a feladatot, egy buszjegyet kap az automatából. A Sports Festival két héten keresztül, amíg a kampány tart, állja az így kibocsátott buszjegyek költségeit.

A Sports Festival a Sport Európai Hete alkalmából indította el egészségkampányát, amelynek célja a mozgás és az egészséges életmód népszerűsítése.

Kapcsolódók

Kimaradt?