Heti INSP-jelentés: 12 megyében növekvőben van az aktív esetek száma

Szeptember 7-e és 13-a között a koronavírusos esetek közel 34 százalékát Bukarestből, valamint Iaşi, Prahova, Bihar és Brassó megyéből jelentették – derül ki az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) keddi tájékoztatásából

Az INSP közölte, a szeptember 13-ával bezárólag jelentett adatok alapján az elmúlt héten az esetek 33,7 százalékát Bukarestből, valamint Iaşi, Prahova, Bihar és Brassó megyéből jelentették. A halálos áldozatok 34,7 százalékát szeptember 7-e és 13-a között Bihar, Prahova, Bukarest, Brassó és Brăila megyéből jelentették. 

Bukarestben és nyolc megyében a 100 000 főre jutó megfertőződések száma meghaladta a százat.  Növekvőben van az aktív esetek száma Fehér, Beszterce-Naszód, Krassó-Szörény, Ialomiţa, Ilfov, Máramaros, Neamţ, Szatmár, Szilágy, Szeben, Suceava és Teleorman megyében. 

Emellett minden huszonkettedik koronavírussal megfertőződött személy egészségügyi alkalmazott. A halálos kimenetelű koronavírusos esetek 80,7 százaléka 60 év fölötti személynél fordult elő. 59,8 százalékuk férfi. 

Az INSP azt is közölte: a halálos áldozatok 95 százalékának volt legalább egy nyilvántartott társbetegsége. A leggyakoribbak ezek közül a szív- és érrendszeri betegségek, a diabétesz, a neurológiai problémák, vesebántalmak, kóros túlsúly, tüdőbetegségek és daganatos megbetegedések.  

(Címlapkép forrása: cnscbt.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?