Újabb medve jelent meg Csíkszeredában, a Szabadság tér környékén látták

A RO-ALERT rendszeren riasztották a csíkszeredai lakosságot, hogy hétfőre virradóan egy medvét láttak a város központi terének környékén - tájékoztat a Hargita megyei csendőrség.

Az állat jelenlétére egy férfi hívta fel a hatóságok figyelmét a 112-es egységes segélyhívószámon. A helyszínre vonuló csendőrök már nem találták ott a medvét.

Vasárnapra virradóan kilőtték azt a medvét, amely egy nap alatt kétszer tört be a csíkszeredai Márton Áron Kollégium udvarára. Az állat kilövéséhez hozzájárult a környezetvédelmi minisztérium is.

Az utóbb nagyvad szombaton este előbb a Hunyadi János utcában tűnt fel újra, majd miután onnan elzavarták, fél óra elteltével ismét az iskola kertjében jelent meg. A csendőrök onnan is eltávolították, a lakosságot a RO-ALERT rendszeren figyelmeztették a veszélyre.

Az állatot az utóbbi napokban többször látták a csíksomlyói ásványvízforrás környékén és Csíkszentléleken is. A csendőrség továbbra is azt javasolja a lakosságnak, hogy ha medvét észlelnek, azonnal kérjenek segítséget a 112-es egységes segélyhívószámon, ne próbálják maguk elkergetni az állatot, ne etessék, és ne közelítsék meg fényképkészítés céljából sem.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?