Újabb hat koronavírusos esetet jegyeztek Hargita megyében

300-hoz közelít a Hargita megyében koronavírussal igazolt megbetegedések száma, közölte csütörtökön délben a prefektusi hivatal. Az aktív esetek száma ugyanakkor tovább csökkent a megyében. Újraindult a megyei tanács irodai tevékenysége, miután fertőtlenítették a megyeháza épületét.

Hat új koronavírus megbetegedést igazoltak az elmúlt 24 órában Hargita megyében. Az új esetekkel együtt 290 személy produkált eddig pozitív teszteredményt a székelyföldi megyében.

Az úgynevezett aktív esetek száma ugyanakkor továbbra is csökkenő tendenciát mutat, miután a hat új eset mellett 19-en meggyógyultak. Velük együtt összesen 200 fertőzött gyógyult meg a járvány kitörése óta Hargita megyében, 8-an elhunytak, 82 személyt pedig a csíkszeredai és székelyudvarhelyi kórházban ápolnak.

Intézményes karanténban senki nem tartózkodik, házi elkülönítésben 688-an vannak, 81-gyel kevesebben mint egy nappal korábban.

Újranyitotta kapuit a megyei tanács

Néhány napos kényszerszünetet követően szerdától újraindultak Hargita Megye Tanácsa apparátusának tevékenységei az intézmény irodáiban is - közölte az intézmény sajtószolgálata.  A megyei tanács munkatársai azt követően dolgoztak néhány napig otthonról, miután kiderült, hogy az intézmény egyik alkalmazottjának koronavírus-tesztje pozitív lett. A megyei tanács épületében elvégezték a szükséges fertőtlenítést és nincs hír újabb megbetegedésről.

Az irodák megnyitása ellenére a megyei tanács továbbra is az online ügyintézést szorgalmazza és az info@hargitamegye.ro e-mail címre várják a lakossági kérdéseket, észrevételeket, illetve a konkrét esetekkel kapcsolatos dokumentációkat. A megyei tanács közleményében kiemelte: a papíralapú dokumentumok körforgása lassabb. Az ügyfeleket személyesen az erre a célra kialakított földszinti helyiségben fogadják.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?