„COVID-19 paranoiát” emleget Tăriceanu, az ALDE elnöke

Véget kell vetni a COVID-19 paranoiának”, hogy a korházakban minden rászoruló beteget el lehessen látni – jelentette ki pénteken Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke.

Popescu-Tăriceanu szerint nagyszámú nem koronavírusos beteg azért halt meg, mert hazaküldték a kórházból, hogy helyükbe koronavírus-fertőzött betegeket vegyenek fel, ám mostanra a kórházak „nagyon nagy hányada” üres. 

„Eközben egyre-másra halnak meg az emberek, rákban, vese-, cukor- vagy érrendszeri betegségben. (...) Óriási hibát követtek el. A kizárólag koronavírus-fertőzöttekre való figyelés felér egy gyilkossággal (...), amelyért valakinek felelnie kell” – fejtette ki az ALDE elnöke.

Tăriceanu megállapította: azok az arcmaszkok, amelyeket ingyen kellett volna a rászoruló személyek rendelkezésére bocsátani, „valószínűleg azt követően érkeznek meg az országba, hogy lecseng a járvány”. Ennek – véleménye szerint – az a magyarázata, hogy a közbeszerzést meg kellett ismételni azért, hogy „meg lehessen tömni pénzzel” a Nemzeti Liberális Párt (PNL) klientúrájának zsebét.

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?