Bukarest PSD-s főpolgármestere szerint ideje lenne egy kormány elleni bizalmatlansági indítványnak

Támogatja a bizalmatlansági indítvány benyújtásának ötletét a kormány ellen Gabriela Firea, Bukarest szociáldemokrata párti (PSD-s) főpolgármestere, mert úgy véli, hogy az nem kezelte megfelelően a koronavírus-járványt.

A főváros vezetője szerint a kormány „haszontalanul ráijesztett” a lakosságra, és tönkretette a gazdaságot anélkül, hogy intézkedéseket hozott volna az ország válságból való kilábalása érdekében.

Gabriela Firea a România TV szerda esti műsorában kijelentette: „Véleményem szerint a bizalmatlansági indítvány feltétlenül szükséges. Hogy mikor, azt majd meglátjuk, mivel egy indítványt nem politikai gyakorlat gyanánt nyújtasz be, nem játszunk az állampolgárokkal. Meg kell győződnünk arról, hogy lesz többségünk az indítvány elfogadásához” – fejtette ki.

Hozzátette, tárgyalni kell a többi politikai párttal, a Pro Romániával, a Liberálisok és Demokraták Szövetségével (ALDE) s a többi kisebb párttal, hogy meglegyen a többség. Hangsúlyozta azonban, hogy ez az ő saját véleménye, nem a párt hivatalos álláspontját közvetíti.

Klaus Iohannis államelnök egy régebbi kijelentésére utalva, miszerint mandátuma alatt nem fog szociáldemokrata kormányfőt kinevezni, Firea hangsúlyozta, hogy alaposan elemezni kell a helyzetet politikai szempontból, jól meg kell gondolni a koalíció összetételét, és párbeszédet kellene nyitni az elnökkel „a románok érdekében”.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?