Az angol királynőt Helen Mirren helyettesítette

II. Erzsébet helyett Helen Mirren színésznő teljesítette egy súlyosan beteg kisfiút utolsó kívánságát. Az áttételes rákban szenvedő down-kóros Oliver Burton találkozni szeretett volna az angol királynővel és együtt teázni vele a Buckingham Palotában. A királynő nem ért rá, de Helen Mirren megemntette a helyzetet.

Az egyik brit lap szerint II. Erzsébet királynőt „túlságosan lefoglalta, hogy a tömegeknek integessen", ezért nem tudta teljesíteni a beteg kisfiú utolsó kívánságát. Az egyik, súlyos beteg gyerekek kívánságait megvalósító alapítvány Helen Mirren színésznőt kereste meg, aki már jó ideje játszotta a királynő szerepét Peter Morgan A közönség című darabjában, hogy vállalja élete talán legfontosabb beugrását.

Helen Mirren igent mondott. Meghívta Olivert a Gielgud színházba, ahol a kisfiú a szüleivel megnézhette a darabot. Miután az előadás véget ért, a színésznő a kulisszák mögé invitálta a kisfiút és színész kollégái segítségével valódi királyi teapartit szervezett.

Olivernek királyi komornyikok szolgálták fel a frissítőt, és a királyi ebeket is megsimogatta. A kisfiú édesapja ezért nagyon hálás volt a színésznőnek. „Végig hű maradt a karakterhez. Oliver úgy tudja, a valódi királynővel találkozott, és nekünk ez bőven elég" - mondta meghatottan.

Mirrent a magyar közönség többek között Szabó István filmjéből, az Ajtóból ismerheti. A dráma Szabó Magda azonos című regényéből készült. Mirren ebben Szeredás Emerenc, a különös sorsú bejárónő szerepét alakítja.

Kimaradt?