Száműzik a kólát Bolíviából

Kiutasítja december 21-ével a Coca-Colát országából a bolíviai külügyminiszter, a nagy változás napját pedig a kapitalizmus végnapjának nevezi.

„2012. december 21-én véget ér az önzés és a megosztottság kora. December 21-e a Coca-Cola uralmának vége, és a mocochinche (helyi üdítőital) diadalmenetének kezdete lesz" – nyilatkozta David Choquehuanca bolíviai külügyminiszter Evo Morales miniszterelnök politikai nagygyűlésén - írja a Forbes amerikai portálra hivatkozva a Kreatív Online.

A 2012-es év december 21-i dátuma a maja naptár szerint ciklusváltást, az eddig ismert világ végét jelenti. A bolíviai külügyminiszter úgy véli, a kapitalizmus világának kell véget érnie ezen a napon, ezért időzítette éppen ekkorra a Coca-Cola, a globalizáció és a kapitalizmus jelképének kiebrudalását.

Choquehuanca külügyminiszter szerint ezzel a lépéssel kezdetét veszi az élet közösségi kultuszának ciklusa, amikor mindenki egyenlő lesz és a közösség fog gyarapodni, nem a multinacionális rablóbandák. Ennek örömére ünnepet is tartanak a Titikaka- tavon lévő La Isla del Sol (A Nap szigete) nevű szigeten.

Kimaradt?