banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Indokolatlannak tartja Adrian Năstase állami kitüntetésének visszavonását

Indokolatlannak tartja Adrian Năstase volt miniszterelnök 2002-ben kapott állami kitüntetésének visszavonását. Klaus Johannis államfő kedden jelentette be, hogy visszavonja a Románia Csillaga kitüntetést Adrian Năstasétól, illetve az érdemrend valamennyi olyan birtokosától, akiket büntetőperben jogerősen elítéltek.

Erre reagálva Năstase azt írta a blogján, abban a reményben ment el a román nemzeti ünnep alkalmából a Cotroceni-palotában tartott fogadásra, hogy második mandátumában Johannis „megpróbál majd hozzájárulni a nemzeti megbékéléshez, miután az elmúlt években széthúzást szított".

„De tévedtem, mai kicsinyes gesztusa semmi jót nem vetít előre" – fogalmazott kedd esti bejegyzésében. Hangsúlyozta: megvalósításait, amelyekkel kiérdemelte a kitüntetést, nem tudják kitörölni a történelemkönyvekből, és ezek bármikor összemérhetők Johannis „jelentéktelen tevékenységével".

(Nyitókép: Adrian Năstase | Fotó: b1.ro)

A volt szociáldemokrata pártelnök állítása szerint megvárja, hogy a miniszterelnök is írja alá a kitüntetése visszavonásáról szóló rendeletet, illetve az jelenjen meg a Hivatalos Közlönybens, majd meghozza a szükséges intézkedéseket. „Nem hiszem, hogy hét évvel a 2012-es ítéletet, illetve öt évvel a 2014-es ítéletet követően, majd a nemzeti ünnep alkalmából a Cotroceni-be való meghívásom után indokolt lenne kitüntetésem visszavonása" – nyomatékosította Adrian Năstase.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?