Beperelte a Facebookot az ALDE, mert letiltotta Diaconu kampányát

A Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) Szeben megyei szervezete csütörtök este bejelentette, hogy beperelte a Facebookot, mert a a közösségi oldal blokkolta az ALDE által támogatott független elnökjelölt, Mircea Diaconu közösségi oldalát, és ezzel befolyásolja az államfőválasztási kampányt. A tiltást azóta feloldották.

Az amerikai egyesült államokbeli óriáscég ellen Ovidiu Gheorghe Tocaciu, az ALDE Szeben megyei elnöke a nagyszebeni bíróságon indított eljárást. Elmondása szerint az Facebook október 28-án tette hozzáférhetetlenné Diaconu oldalát, és erre utólag sem adott semmilyen magyarázatot – tájékoztat a párt közleménye.

Tocaciu a véleménynyilvánítás szabadságának korlátozásával vádolja az amerikai óriáscéget. Az ALDE tíz lejes erkölcsi kártérítést követel.

 

„Ezzel az üggyel fel szeretnénk hívni a figyelmet arra, hogy a Facebookhoz hasonló vállalatok nem diktálhatják a romániai választások eredményét, mint az Egyesült Államokban, ahol bizalmas információkat adtak ki politikailag érdekelt vállalkozásoknak. Az ellene indított eljárásokból kiderült, hogy a Facebook nem tisztességesen játszik. Nem szabad megengedni, hogy a választási folyamatot befolyásolják!" – mondta az ALDE nagyszebeni elnöke.

A blokkolást azóta feloldotta a Facebook.

Kapcsolódók

Kimaradt?