Kampányhangulat: elkezdte piszkálni egymást Klaus Johannis és Dan Barna

"Amolyan atomtűzoltó voltam" - reagált Klaus Johannis Dan Barna korábbi nyilatkozatára, amelyben az USR-PLUS Szövetség államfőjelöltje azt mondta, az államfő a mandátuma alatt tűzoltómunkát végzett.

"Igen, amolyan atomtűzoltó voltam, aki elejét vette Románia összeomlásának. (...) Úgy gondolom, nagyon is jelen voltam, és az elkövetkezőkben is nagyon jelen leszek. Biztosítom önöket arról, hogy az én jelenlétem nélkül a Szociáldemokrata Párt tönkretette volna a teljes igazságügyi rendszert, megkaparintotta volna magának az egész országot, ami katasztrofális következményekkel járt volna az eljövendő generációkra nézve" - fogalmazott Johannis.

Dan Barna korábban a nap folyamán azt mondta, meglátása szerint az az egyik nagy előnye az államfői mandátumért folyó versenyben, hogy képviselni tudja az új generációt, amely aktívan részt akar venni az ország megmentéséért végzett munkában.

"Nem folytathatjuk a régi politikai osztállyal - ezt az üzenetet közvetítették emberek ezrei, az ország valamennyi megyéjéből. (...) Romániának full time államfőre van szüksége, aki nap mint nap jelen van az állampolgárok életében. Az öt év hosszú mandátum, és mindenki láthatja, hol tartunk. Ha marad a jelenlegi helyzet, lehet, hogy nem lesz visszafejlődés, de stagnálni fogunk, márpedig Romániának haladnia kell, fejlődnie kell (...). Johannis elnök tűzoltómunkát végzett, amikor éppen lángra kapott és dőlt össze a ház. Úgy gondolom, hogy ha figyelmesebb és szorgalmasabb lett volna, lehet, nem kaptunk volna lángra oly sokszor az elmúlt években" - fogalmazott Barna.

Kapcsolódók

Kimaradt?