Katasztrófavédelem: mindenki tisztítsa meg az árkokat és csatornákat!

A hétfőn este és hétfőről keddre virradóan lezúdult nagy mennyiségű eső miatt 14 településen kellett a lakosság segítségére sietnie a katasztrófavédelem csapatainak Arad, Argeş, Bákó, Bihar, Buzău, Dâmboviţa, Hunyad, Ilfov, Neamţ, Olt, Teleorman és Vâlcea megyében. Emberélet nem került veszélybe – közölte az országos katasztrófavédelem (IGSU). 

A tűzoltók 7 házból, 34 pincéből, 164 udvarról és két utcáról szivattyúzták ki a vizet az elmúlt 24 órában. A heves szél miatt három háztető lezuhant, 6 fa kitört és az úttestre esett. Arad megye északi részében mintegy 50 háztartást öntött el a víz, erről itt írtunk. Emellett a viharok miatt megszakadt az áramszolgáltatás Hargita és Iaşi megye összesen 8 településén, egyes helyeken még mindig dolgoznak a meghibásodások elhárításán. 

A katasztrófavédelem kéri a lakosságot, hogy azokban a térségekben, ahol a folyók megduzzadtak, ne keljenek át a vizen és ne is közelítsék meg a partokat. Ugyanakkor kérik, hogy mindenki tisztítsa meg az árkokat és csatornákat, hogy a felgyülemlett víz azokon át folyjon le. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?