Újabb törvénytelenséget követett el a dormánfalvi polgármester

Az aljas módon az úzvölgyi temetőnket megtámadó csapat képviseletében a dormánfalvi polgármester tegnap egy újabb súlyos törvénytelenséget követett el – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.  

„A fotók bizonyítják, hogy próbálják a tett nyomait eltüntetni, Romániában ez bűncselekmény. Bárki, ha próbálja eltüntetni a nyomait, miután galád módon széttör egy székely kaput, ami nem az ő tulajdonában van, akkor azt nem szabad, a törvény tiltja, hogy helyre rakja a dolgokat, míg tart a kivizsgálás"  magyarázta az elöljáró.

„Tegnap már kész kapu elemekkel érkeztek a helyszínre pótolni a kitört léceket. Nézzék meg, a kapu előtt álló PRD-s rendszámú bákói autó kinek a tulajdona: a dormánfalvi polgármesteri hivatalé! Arra kérem önöket az 544-es törvény alapján kérjék ki az autó menetlevelét, mit keresett a dormánfalvi temetőben, ezek az emberek hogy dolgoztak ott munkaidőben? – kéri a a lakosságtól a megyeitanács-elnök. Nekünk egyetlen utunk van: a törvény útja. Nem a törvénytelenség az út" – hangsúlyozta Borboly Csaba. 

Mint ismert, a rendőrség rongálás bűncselekményének gyanújával vizsgálódik azok ellen, akik szétverték a temető kapuját. Az ügyben az EMNP és az MPP feljelentést is tett.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?