banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Arad megye: ellopták a szociális segélyeket és helyi adókat tartalmazó páncélszekrényt

Ismeretlen tettesek ellopták a helyi adókból és illetékekből összegyűlt összeget és a szociális támogatásokat tartalmazó páncélszekrényt az Arad megyei Fakert (Livada) polgármesteri hivatalából.

Lorena Radu, az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy a fakerti polgármesteri hivatal alkalmazottai kedden értesítették a rendőrséget arról, hogy hiányzik az intézmény páncélszekrénye.

A tettesek hétfőről keddre virradóan vitték el a széfet, miután betörték a hivatal egyik ablakát, és azon másztak be helyiségbe. 

A páncélszekrényben mintegy 13.000 lej volt. Iosif Bimbo, a település polgármestere azt mondta a hírügynökségnek, hogy a tolvajok kitépték a falból és üzemen kívül helyezték a biztonsági berendezés vezetékeit. A biztonsági kamerák azonban üzemképesek maradtak, a felvételeket átadták a rendőrségnek.

"Csodálkozunk, hogy el tudták vinni a széfet, mert körülbelül 400 kilogrammot nyom, egy régi modell, ólmozott falakkal. Az egy méter magas páncélszekrény az épület földszintjén volt, és az ablakon emelték ki" - nyilatkozta az elöljáró. 

Azt is elmondta, hogy az általa vezetett intézmény hétfőn vette ki a bankból a szociális támogatásokként kifizetendő készpénzt, az ellopott összeg java tehát a segélyre jogosultak pénze volt. Ezen kívül helyi adókból és illetékekból befolyó összeget is tároltak az ellopott széfben. 

A rendőrség nyomoz a tettesek kilétének felderítése érdekében.

Kapcsolódók

Kimaradt?